abcDeutsch
németül okosan
németül könnyen
németül lazán
németül, hozzád mérten
abcDeutsch
abcDeutsch
 • Rólunk

  Egy fiatal és dinamikus csapat vagyunk, akik mást is közelebb szeretne hozni a német nyelvhez. Számunkra a német annyira magától érthetődő, mint ahogyan az ábécében az A, B és C után a D következik. És ezt meg szeretnénk osztani másokkal is.

  Be akarjuk bizonyítani, hogy a német nyelv nem is olyan „ördöngös” mint ahogyan azt sokan állítják, és hogy nem lehetetlenség megtanulni.

  Szeretnénk, hogy más is megbarátkozzon ezzel a nyelvel, megismerje szépségét és logikáját.


  Kihez fordulunk?

  Mindenkihez aki meg szeretné tanulni a nyelvet vagy tökéletesíteni szeretné a már meglévő tudását, korosztálytól függetlenül. Egyéni tanítást, csoportos tanfolyamokat ( 6- 8 fős csoportokban), valamint gyerekeknek kisegítő órákat is biztosítunk.

  Jelenleg minden korosztályból vannak diákjaink, felkészítő osztályosoktól felnőttekig.

  Egyéni tanfolyamaink személyre szabottak. A diák képességeihez mérten alakítjuk a tananyagot és az oktatási ritmust.

  Csoportjaink kompaktak. A diákokat igyekszünk korosztálynak és képességeknek megfelelően összeválogatni, ahhoz hogy a tanfolyam során senki se „lógjon ki a sorból”.

  Tanfolyamainkat, legyen az egyéni, csoportos, felnőtt vagy gyerek, a Közös Európai Referenciakeret elvárásai szerint alakítjuk. Egyformán hangsúlyt fektetünk a beszédre, írásra és hallás meg olvasás utáni szövegértésre.


  Miért is tanuljunk németül?

  1. A német az elsők között van a nemzetközileg beszélt nyelvek körében. Az angol és a japán után, a német a világ harmadik leggyakrabban beszélt nyelve, Európában pedig a második. Ugyanakkor több ország hivatalos nyelve is, mint pl. Németországé, Ausztriáé, Svájcé, Lichtensteiné és Luxemburgé. Ezeken kívűl, anyanyelvi szinten beszélik számos más európai országban, mint pl. észak Olaszországban vagy kelet Franciaországban.

  2. A német nyelvismeret előnyt jelenthet a karrierben – Világhírű, nemzetközi cégeknél, mint pl. a BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa vagy a Bosch, az orosz után, a német a második beszélt nyelv. Ennek ismerete óriási előnyt jelent.

  3. Németország a negyedik gazdasági hatalom a világon – Németország az Európai Unióban nagyhatalomnak számít, a világ gazdasági piacán a 4-ik helyet foglalja el. Az ország exportja még Amerikáét is meghaladja.

  A németek a világhálón is az elsők között vannak. A .com kiterjesztés után, több mint 12 millió domain-nek van .de kiterjesztése az interneten.

  Vélemények

  ”Érdekes tanfolyam, sokat lehet tanulni belőle. Azt hiszem segítségemre lesz a jövőben és fogok még tudni tanulni a tanfolyam alatt gyűjtött jegyzetekből.”

  Dan Petru Simion – 21 ani – minőségellenőr  A tanfolyam alatt sok új szót sikerült megtanulnom, valamint a német nyelvtant is. Tetszett a itteni hangulat, szivesen emlékezem viszza az abcDeutsch-nál töltött időre. Minden barátomnak szivesen ajánlom. Remélem vissza tudok jönni a következő szintű tanfolyamra is.” (rapiDE tanfolyam résztvevő)

  Székely Anita – 21 éves – egyetemista  „Tetszett a tanfolyam, az órák hangulata valamit a csoport is. Nagyon hasznos volt a tanfolyam abban, hogy megtanuljuk a német nyelv alapjait valamit bátorságot szerezzünk az idegen nyeven történő beszédhez. Véleményem szerint ez a tanfolyam olyan személyeknek szól, akik Nmetországba szeretnének menni, viszont nincs sok idejük a nyelv részleteivel foglalkozni.” (rapiDE tanfolyam résztvevő)

  Kiss Emese Csenge – 21 éves - egyetemista  „Jó tapasztalat volt, új embereket ismertem meg. Tetszett a tanítási módszer, ami egy aktiv és interaktiv módszer volt, és ami közben nem voltak unalmas percek.” (rapiDE tanfolyam résztvevő)

  Popică Dennis – 25 éves - tanuló  „Tetszenek a játékos órák, ahol játszva tanulunk. Barátságos, közvetlen a tanárnő, ami még szerethetőbbé teszi az órát.”

  Gödri Andrea Orsolya – 24 éves – tanuló  „Szeretem a nyelviskolát,mert az anyag nincs szűk keretek közé szorítva. Az anyag könnyen megérthető és a leadás módja nagyon megfelelő. Az órák kellemes, barátságos hangulatban zajlanak.”

  Dobos Mária – 25 éves – tanuló  „Én nagyon jól éreztem magam, ahoz képest, hogy az alapoktól kezdtük a németet Orsival. Nagyon jól leadja a leckét és nagyon élveztem a német órákat. Még szeretném folytatni vele, miután hazajöttem. Köszönöm.”

  Kovács László Attila – 34 éves – autóbusz sofőr  „Örülök, hogy ezt a nyelviskolát választottam, mert kellemes légkörben folynak az óktatások, minden tananyag rendelkezésemre áll, valamint kérdéseimre alapos választ kapok. Tetszenek az órák, egyre jobban bővül a szókincsem és érzem a fejlődést magamon.”

  Bíró Iringó – 24 éves - egyetemista  „Ma egy éve kb. nem ismertem csak legtöbb 5 szót. A ti segítségetekkel sikerült, hogy szóban rövid párbeszédeket megértsek, írásban viszont sokkal többet. 45 éves vagyok és egy új nyelv elsajátítása kihívást jelent. Sikerülni fog!!!!”

  Biriș Carmen – 45 éves – vegyészmérnök  „A tanfolyam (rapiDE) nagyon jó, sokat tanulunk, a tanárok nagyon megértőek és türelmesek. Az oktatási módszer nyagyon hatékony, a tanfolyam jól felépített. Már néháyn óra után, a német nyelv könnyűnek tűnik.”

  Zilahi Csaba Jószef – 24 éves - ADM/ING. ARONOM  “A német tanfolyam nagyon jó. Az oktatási módszer hatékony, a magyarázatok könnyen érthetőek. Ajánlom mindenkinek ezt a tanfolyamot (rapiDE), aki gyorsan, könnyen és szórakoztatóan szeretné megtanulni a német nyevet.”

  Călin Adriana Claudia – 26 éves – titkárnő  „Mindenekelőtt köszönöm, hogy itt bővíthetem német nyelvtudásom. Remélem és hiszem, hogy a német nyelv bennem is gyarapodni fog. Kein Stress, keine Panik!”

  Gagyi Botond – 30 éves  “Nagyon örültem, hogy ide járhattam német órára. A legjobb és legkedvesebb tanárnőm volt, akit eddig megismertem. Az órákra mindig ő is készűlt, nem csak én, és mindig mindenben segített. Köszönöm, hogy hozzá járhattam és hogy türelme volt hozzám.”

  Szabó Rolland – 41 éves – cégvezető  „Nehéz nyelv, nehéz nyelvtannal, viszont egy jól felépített, könnyű tanfolyamban részesültem, amely közösen a tanár felkészűltségével/ áldozatkészségével és saját hozzájárulásommal sikert eredményezett.”

  Lupa Carmen – 48 éves - mérnök  „Körülbelűl 7 hónapja járok német órákra és elmondhatom, hogy nagyon sokat tanultam ezidő alatt. Szeretem, hogy minden óra változatos és nagyon jó hangultban telik. A képességeimhez mérten tanítanak és nem csak nekem, hanem a tanárnőnek is fontos a nyelvtudásom bővítése. Jó döntés volt ezt a nyelviskolát választani.”

  Emese – 23 éves – asszisztens  „A tanfolyam (rapiDE) mindenkinek szóll, aki meg szeretné tanulni a német nyelvet, korosztálytól függetlenül. A tanfolyam rugalmasan van felépítve és hangsúlyt fektet úgy a beszédre mint az írásra. A tananyag és az oktatás olyan összhangot alkot, miszerint az új szavak, kifejezések könnyen megjegyezhetőek és ez a német nyelv gyors elsajátításához vezet. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ennek az iskolának a tanfolyamait.”

  Borbat Gelu – 50 éves - nyugdíjas  ”Először is örvendek, hogy adatott ilyen lehetőség számomra, kis csoportban, családias, barátságos környezetben, kiválló, jól képzett, kedves tanárral, játékosan elsajátítani a német nyelvet. Csak ajánlani tudom, legjobb hely.”

  Szarka Dalma – 36 éves – gyógyszerész  ”A fiam nevében írok. Örvendünk, hogy van ilyen lehetőség, hogy ide járhat. Jó ötlet, hogy a gyerekek csoportosan tanulnak, így egymással sokkal jobban meg tudják tanulni a német nyelvet. Köszönjük szépen ezt a lehetőséget és ajánlani tudom mindenkinek.”

  Boni Lóránd – 10 éves – diák  „Az iskola tevékenysége jó és hasznos. Külön kiemelném a tanárnő hozzáértését, türelmét és rugalmasságát. Az óra alatt mindig sokat tanultam és minden alkalommal hasznos információkkal és többlettudással távoztam. A tanulás és az oktatás módszere interaktiv és ugyanakkor aktuális témákat is alkalmaz. Külön előnye az iskolának, hogy csoportosan is, de egyénileg is oktat. Esetleg lehetne a jövőben, a tanulócsoportok között interaktiv találkozót szervezni.”

  L.K. – 37 éves – egészségügyi dolgozó • perfekDE

  A perfekDE tanfolyamok diákjai nyelvtudásuk tökéletesítésére törekszenek, ami akár egy nyelvvizsga diploma megszerzésével is zárulhat.

  Mivel a nyelv minél tökéletesebb elsajátításához idő kell, ezért ezek a tanfolyamok nem időhöz vagy óraszámhoz kötöttek, hanem a diák vagy csoport elvárásaihoz,képességeihez és tanulási ritmusához vannak formálva.

  A tanfolyamok célja, szinttől függetlenül, a német nyelv részletekbe menő ismertetése, a Közös Európai Referenciakeret minden elvárásának eleget téve: beszéd, írás, hallás és olvasás utáni szövegértés.

  Kérésre, nyelvvizsgafelkészítést is vállalunk:

  A Közös Európai Referenciakeret a nyelvtanulókat három nagy csoportba sorolja:

  abcDeutsch.roabcDesutsch.roabcDesutsch.ro

  A - Alapszintű nyelvhasználó

          A1 Minimumszint

          A2 Alapszint

  B - Önálló nyelvhasználó

          B1 Küszöbszint

          B2 Középszint

  C - Mesterfokú nyelvhasználó

          C1 Haladó

          C2 Mesterfok

  Minden szint eléréséhez szükséges egy általánosan meghatározott óraszám, viszont ez többnyire egyéntől függ. Egy-egy szint meglépéséhez átlagosan 100-150 óra szükséges.

 • rapiDE

  Figyelembe véve, hogy a mai világban mindenki siet és mindent a lehető legrövidebb idő alatt szeretne elintézni, kialakítottuk a rapiDE tanfolyamot, ami éppen ezeknek a feltételeknek tesz eleget.

  A 40 órás tanfolyam, olyan személyeknek ajánlott, akik rövid időn belűl szeretnék elsajátítani a német nyelv alapjait. Nem akarnak a nyelvtan csínja-binjával bajlódni, viszont rövid tőmondatokban kommunikálni szeretnének.

  A rapiDE abszolut gyorstalpaló tanfolyam, ami komoly hozzáállást ígényel úgy diáktól mint tanártól. Tudatában vagyunk annak, hogy 40 óra alatt egy idegen nyelv nem elsajátítható. Viszont intenzív tanulással és odafigyeléssel, elérhető ennyi idő alatt is, a kis tőmondatokban való kommunikálás.


  Mit nyújt a rapiDE?

  A hangsúlyt a szókincsfejlesztésre helyezzük, lakás-ház-háztartás, ételek és italok, városban való tályékozódás, öltözködés, testrészek, család és a külföldön való tartózkodás és munka témakörökben. A szavak mondatokban való használatával igyekszünk a diákok szókincsét fejleszteni.

  Ahhoz, hogy az elmondott mondatok a német ajkúak számára is érthetőek legyenek, és ne csak találomra egymás mellé helyezett szavak vagy az anyanyelvből való tükörfordítások legyenek, megmutatjuk és begyakoroltatjuk a német mondatszerkesztés alapjait is. Hiszen hiába ismerünk rengeteg szót, ha ezeket nem tudjuk érthetően mondatba szerkeszteni.

  Célunk, hogy a tanfolyam végén, a diákok az adott témakörökben, érthető tőmondatokban (ha nyelvtanilag nem is abszolut helyesen) kommunikálni tudjanak.

 • doktorDE  Kimondottan orvosoknak, aszisztenseknek, ápolóknak és minden egészségügyben dolgozó személynek kialakított tanfolyam.

  Cél az orvosi szaknyelv elsajátítása, valamint olyan nyelvi fordulatok és kifejezések megtanulása, ami az egészségügyi szakma hétköznapjaiban segítenek:

          - sikeres orvos-páciens párbeszédek, valamint a hozzátartozókkal való beszélgetések lebonyolítása,

          - a kollégákkal folytatott szaknyelv elsajátítása,

          - orvosi formanyomtatványok kitöltése, stb.

  A szaknyelv megértéséhez, elsajátításához és annak helyes használatához, legkevesebb B1 szintű általános nyelvtudás szükséges. Ezért ez a tanfolyam olyan személyeknek ajánlott, akik már önállóan használják a német nyelvet és ezt a tudást szaknyelvel szeretnék kiegészíteni.

 • miniDE  Icik, picik és kicsiknek.

  Játékokkal, zenével,énekekkel, képekkel, színesen, vídáman.

  Célunk nem a német tökéletes elsajátítása, hanem az idegen nyelv ízlelgetése, kóstoltatása, megszelidítése. A gyerekek amúgyis, mint a szivacs, szívják magukba az újat, az érdekeset. És akkor miért ne lehetne ez pontosan a német?

  Csoportokban, korosztályok szerint, folyik a nyelvoktatás, óvodától egész negyedik osztályig. Tanáraink igyekeznek a gyerekeket a napi óvodai meg iskolai „megpróbáltatások” után nem tovább terhelni, hanem viccesen, lazán becsempészni a nyelvtudást is a buksikba.

  Kérésre egyéni oktatást is vállalunk, vagy iskolai kisegítő órákat is tartunk, amikoris házifeldatok megoldásában segítünk, vagy a tananyagot magyarázzuk újra, ha szükséges, esetleg kiegészítő feladatokat oldunk.

 • tiniDE  Nagyobb gyerekeknek, fiatal felnőtteknek kialakított tanfolyam, csoportosan vagy kettesével. Korosztály: 5-12 osztályos tanulók.

  Csoportjaink korosztály valamit a nyelvi ismeretek előrehaladottsága szerint vannak kialakítva. Tanáraink nem az iskolában használt tankönyvekből dolgoznak, hanem az adott korosztálynak megfelelő könyvekből, munkafüzetekből és egyéb kiegészítő tan- és hanganyagokból.

  Célunk a korosztálynak megfelelő szókincs és nyelvtan elsajátítása és annak használata, adott esetben ezek bővítése.

  Kérésre egyéni oktatást is vállalunk, vagy iskolai kisegítő órákat is tartunk, amikoris házifeldatok megoldásában segítünk, vagy a tananyagot magyarázzuk ujra ha szükséges, esetleg kiegészítő feladatokat oldunk.

 • Hirek

  14
  Oct
  Dicsőszentmártonba jön a marosvásárhelyi „abcDeutsch” német nyelviskola!

  Németországban, Ausztriában vagy Svájcban szeretne dolgozni, karrierjéhez szüksége van a német nyelvre, talán szeretne egy újabb idegen nyelvet megtanulni vagy a gyerekeinek kisegítőórákra van szüksége? Tanfolyamaink segítenek Önnek!
  Négy különböző szinten ajánlunk tanfolyamokat. Minden szint két modulból áll. Beirtakozás után felmérő tesztet végzünk, miszerint ajánlani tudjuk majd az Önnek megfelelő szintet és modult.
  Egy-egy szint elvégzése után, kérésre, nemzetközileg elismert nyelvviszgákra való felkészítőket is tartunk, tesztszimulációkkal. (Goethe, telc-Deutsch, ÖSD, ECL)
  Órarend (bármelyik modul): 2 nap egy héten 3-3 óra felnőtteknek és 2-2 óra gyerekeknek.  07
  Mar
  ACHTUNG! ACHTUNG!

  Megkezdődtek a beiratkozások az új, intenziv német tanfolyamra.

  40 óra – 7 hét – általános alapfokú német

  Leírást a „Tanfolyamok” menűpontban a „rapiDE” név alatt lehet találni.  26
  Feb
  ORVOSI NÉMET – általános német bevezetővel

  Nem szükségesek korábbi nyelvismeretek, mivel a tanfolyam úgy van felépítve, hogy alapfokról kezdve halad fokozatosan az orvosi német világába.

  A tanfolyam 60 órás és max. 8 diákkal indul.

  Ápilis 4.-én startolunk!

  Iratkozni március 15.-ig lehet.  13
  Feb
  Orosz nyelv

  Elkezdődtek a beiratkozások az orosz nyelvtanfolyamra.

  Az első csoport 2016 febr. 22-én indul.

  Választani lehet egyéni vagy csoportos (4+ személy) oktatás között.  04
  Jan
  Az új évvel kezdődően, újult erőkkel és lelkesedéssel új, intenzív NÉMET tanfolyamokat indítunk!

  Iratkozás 2016 január 31.-ig.

  (40 orás tanfolyamok folytatási lehetőséggel, max. 8 személyes csoportok, órarend és gyakoriság a diákokkal való egyeztetés alapján történik).
  Egyéni és „tandem” (2 személy) oktatásra folyamatosan vállalunk diákokat úgy német mint angol nyelvre. • Más nyelvek - OROSZ, FRANCIA, ANGOL  Iskolánk alappillére a német nyelv, viszont több érdeklődő is akadt más nyelvekre, ezért úgy döntöttünk, hogy kibővítjük palettánkat.


  Gyerekek és felnőttek egyaránt jelentkezhetnek.


  A tanfolyamokat a diákok elvárásai és ígényei alapján formáljuk, hangsulyt fektetve a Közös Európai Referenciakeret minden elvárására: beszéd, írás, hallás és olvasás utáni szövegértés.


  Választani lehet:


 • Székhely

  abcDeutsch |

  540357 Marosvásárhely
  Paringului utca, 3 szám, 3 lakrész
  Telefon: 0751 309 402 | 0740 934 669
  Program: hétfő - péntek 8:00 - 21:00

  Üzenet küldés